IMG_9209.JPG
kelyhek lovag.jpg

KELYHEK LOVAGJA

Jön, jön, jön. Az elköteleződés és a bizalom kártyája. Nem lehet könnyű keresztüllovagolni a világon egy pohárral a kézben, de addig nem nyugszik, amég meg nem találja a szomjazó, megmentésre váró királykisasszonyt - félreértés ne essék, ez a kép nem gyenge nőkre vonatkozik, pont azoknak van hét lakat alatt, fogságban az érzékeny és sebezhető része, akiknek túl hamar és nagy elánnal kellett beleállniuk a saját erejükbe, mert például nem élték meg egy biztonságot adó apa mellett, hogy nem kell folyamatosan vigyázniuk magukra. Szerintem titokban mindenki vágyik rá, hogy néha elengedhesse ezt a készenlétet, és elgyengülhessen, hogy valaki áttörjön a falakon és meglássa a sérülékeny és nagyon is szerethető lágy részeinket, és ezeket a megfelelő érzékenységgel és empátiával vegye körbe. A Kelyhek lovagja a herceg fehér lovon, aki vállalkozik ennek a királykisasszonynak a felkutatására, és ha megtalálta, akkor megitatja, szeretettel veszi körül. Szép kép, több mesében visszaköszön, hogy a királyfi vesszőből, gallyból, nádszálból pattint ki tündéreket, akiket azonnal meg kell itatni, különben meghalnak - általában két próbálkozása sikertelen, de harmadjára már elég felkészült ahhoz, hogy megfelelően közelítsen a sebesült, bizalmatlan női lélekrészekhez, amiket a gondjára bíztak. 

kelyhek aprod.jpg

KELYHEK APRÓDJA

Ez a kis apród sokszor vezet vissza ahhoz a gyermek önmagunkhoz, aki teljes nyitottsággal közeledett mások felé. A jószívű kislányhoz/kisfiúhoz, aki összetörte magát azért, hogy a szeretteit boldoggá tegye. Aki mindenét odaadta volna azért, hogy az anyukáját mosolyogni lássa. A legtöbb gyerek öntudatlanul is magára húzza a szülők boldogtalanságának felelősségét. Biztos azért veszekednek, azért rosszkedvűek, mert én nem vagyok elég cuki, vicces, kedves, szórakoztató, nem vagyok elég jó gyerek. Már ezen a ponton megválasztjuk a stratégiánkat: még jobban összetörjük magunkat, hogy megfeleljünk, vagy elmenekülünk a saját világunkba, esetleg lázadásban vezetjük le a frusztrációnkat (még “rosszabb” gyerekek leszünk). Az első kettő kifejezetten Kelyhek apród stratégia, és szépen tovább vezet felnőttkorba is, az elzárkózás, álomvilágban-élés (Amelie), vagy a szélsőséges vágy, hogy boldoggá tegyük a környezetünket, nélkülözhetetlenné váljunk - extrém empatikus készségekkel rendelkező emberek, akik minden csápjukkal a többiekre vannak hangolódva, hogy összeragasszák, ami épp eltörött, megkeressék, ami elveszett. Vagy a  társaság bohóca, aki mindenkit jobb kedvre derít. Ez a lap lehetőséget ad rá, hogy egy kicsit megkeressük magunkban ezt az apródot, és visszaadjuk neki azt a figyelmet és törődést, amit kifelé sugároz.

kiegyenlitodes.jpg

KIEGYENLÍTŐDÉS
Állj meg egy pillanatra, mielőtt villámsebesen ítéletet hoznál, határozott véleményt formálnál, mielőtt megvádolnál valakit valamivel. A Kiegyenlítődés segít hátralépni egy lépést, venni egy nagy levegőt, mielőtt kimondanál valamit, amit később meg fogsz bánni. Ha már megtörtént a baj, durvábban reagáltál, mint ami indokolt lett volna, abban is segít, hogy megnyugodj egy kicsit, és átgondold, mi lehetett a helyzetben az, amire az idegrendszered úgy reagált, mintha veszélyhelyzet lenne. Ezek az erős reakciók nagyon jók arra, hogy beazonosítsuk a triggereinket, mire indulnak el a belső szirénáink. A Kiegyenlítődés abban segít, hogy egy ilyen aktivált helyzet után visszanyerjük a felnőtt, higgadt, konstruktív önmagunkat, hogy meg tudjuk nézni, valóban támadást intéztek-e felénk, vagy téves riasztás volt-e. Könnyen lehet, hogy rájövünk, hogy alapvetően egy olyan ember áll velünk szemben, aki szeret minket, és jót akar nekünk, csak éppen hibásan kommunikált, vagy akaratán kívül beletenyerelt egy érzékeny pontunkba. Ez a lap segít elfogadni, hogy senki nem tökéletes, és attól még, mert valaki megbántott, még nem feltétlenül kell darabokra szaggatni vagy elfutni tőle több ezer kilométerre ahhoz, hogy újra biztonságban lehessünk.. 

kardok 10.jpg

KARDOK 10
Ne ijedj meg tőle, nem bánt. Teljesen ártalmatlan. Mindannyiunknak van egy olyan része, amire nem szívesen nézünk rá, és amikor ez a kártya előbukkan, akkor kapunk egy lehetőséget, hogy felvegyük vele a kapcsolatot. Hogy végiggondoljuk, mikor is kaptuk ezeket a kardokat a hátunkba. Sérülés-leltár. Nagyon felszabadító tud lenni, amikor adunk egy kis időt annak, hogy megérezzük, hogy pontosan hol fáj, és visszaemlékezzünk, mikor is szereztük azt a sérülést. Az egyedül szomorkodó gyerek-részeink másra sem vágynak, mint hogy valaki végre megkérdezze tőlük: “Ki bántott? Mi fáj? Gyere, mesélj! ” Életünk során nagyon sok olyan sérülést szerzünk, amit nem látnak el rendesen, szakszerűen. Amivel magunkra maradtunk. A Rák hava tele van gondoskodó, bensőséges energiával, a legtökéletesebb időszak, hogy visszamenőleg gyógyítgassuk a törött szárnyainkat, de ahhoz össze kell szednünk a bátorságunkat, hogy odanézzünk. Ez a lap emlékeztet, hogy nem az áldozatszerepben való tetszelgés, ha kimondom, hogy valaki bántott, elhanyagolt, elárult, és ez MÉG MINDIG fáj nekem. Minél nagyobb nyomást teszünk magunkra azzal kapcsolatban, hogy mielőbb el kell engednünk, minél jobban sürgetjük a megbocsátást, annál lassabban hegesednek ezek a szúrások.