ÉRMÉK 3 

Január első napjai (hiába ilyenkorra esik a naptár forduló…) általában nem a kirobbanó kezdetek energiáját hordozzák, és ezt nem is szabad elvárni magunktól. Sokkal inkább olyan a hangulata, mintha egy föld alatti bázison állomásoznánk, felettünk sok-sok réteg fagyos talaj, amiből időről időre mintát veszünk. Teszünk-veszünk ebben a biztonságos, meleg kuckóban, akár óvóhelynek is nevezhetjük. Ott vannak a kutatótársaink, akik kedvesen meghallgatják, mire jutottunk aznapi projektünkben. Nem nagy dolgok ezek, de a kutatás missziója szempontjából lehetnek akár jelentőségteljesek is. Jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül. Nincs más dolgom, mint megkeresni ezt a védett helyet magamban, és hagyni, hogy szóhoz jusson bennem az a hang, akinek új meglátásai vannak -  lehet, hogy eddig nem kapott elég figyelmet. 

BOTOK 5

Olyan ez a szituáció, mint egy kifésülhetetlen gubanc a hajamban: minél türelmetlenebbül cincálom, annál jobban beakad. Jobb lenne kivágni az egészet, vagy valahogy szétszálazni, erővel nem lehet megoldani. Mindenki más színekben: a hangsúly a különbözőségeken van, azzal vannak elfoglalva, hogy ki fogja legyőzni a másikat ahelyett, hogyan juthatnának ki együtt ebből a megrekedt helyzetből. Ez a sok hűhó semmiért lapja - a lényeg elveszik a nagy felfordulásban, ami elszívja az erőnket, főleg, ha ez a játszma a felszín alatt megy. Amikor azt veszem észre, hogy nem csak egy fárasztó nap után zuhan le az energiaszintem, hanem krónikusan vagyok fáradt, akkor kénytelen vagyok megkérdezni magamtól, hogy mi is ez a pont a működésemben, ahol elfolyik az életerő. Mi ez a gubanc, ez a belső konfliktus, ami mint egy bekapcsolva felejtett tévé, éjjel-nappal villog a háttérben? 

KARDOK APRÓDJA

Néha jó egy kis mozdulatlanság, amikor leülünk, és leírjuk, miért vagyunk büszkék magunkra, mik voltak az elmúlt évünk mérföldkövei, miért vagyunk hálásak stb. A kimondott, leírt szavaknak nagyon nagy ereje van. Ugyanakkor ez a kártya arra is figyelmeztethet, ha túl sok energiát öntünk abba, hogy kigubancoljuk magunkat és másokat, amikor az analitikus megközelítés gátolja a valódi kapcsolódást. Miért távolítom a másikat? Lehet, hogy nem esik jól vele lenni? Vagy félelmetes számomra a közelsége? Ez a kártya segít, hogy a túlagyalás, nagy megfejtések keresése mögött meghalljuk a valódi kérdésünket. Miért akarom kivenni magam a pillanat megéléséből, miért nem otthonos számomra ezt a pillanat? Amég beszélek, addig sem kell cselekednem, miért húzom az időt? Amég beszélek, nem kell hallgatnom sem - a befogadás is akadozik ilyenkor. 

ÉRMÉK 8

Utolsó simítások, most nem szabad elveszteni a türelmemet. Nagy a kísértés, hogy eldobjam, de akkor rájövök, hogy igazából csak félek a befejezéstől, mert nem látom előre, hogy mi következik. Ez tipikusan az a lap, amikor a kemény Munkát arra használjuk, hogy időt nyerjünk, néha egy kicsit hosszabbra is nyújtjuk. Nem mondom, hogy a “kelleténél”, mert ebben igazából nem lehet hibázni, mindenki annyi időt tölt a felkészüléssel, amennyit jól esik. Ez a hat fényes korong éveken át formálódott, 2020-ban szerintem többet is kidolgoztunk, végre volt tér és csend az alkotáshoz. A projekt 95%-on áll, elkezdhetünk barátkozni a gondolattal, hogy a beszűkült figyelem, és magányos szöszmötölés korszaka a végéhez közeledik. Egy ponton majd fel fogunk állunk, és elindulhatunk az érmékkel a vásárba, ahol kíváncsi tekintetek fogják vizslatni, mit hoztunk létre.

©2020 by Tarot Kollektíva. Proudly created with Wix.com